600 engagerede elever – Aarhus Gymnasium

Hvordan får man 600 gymnasieelever til at engagere sig i Danmarks Indsamlingen?

Simpelt: man giver dem øl!

Kompliceret: Der er 17 verdensmål, som bidrager til en mere bæredygtig udvikling af verden. Mange forskellige virksomheder, private personer og interesseorganisationer hjælper med at nå dem. Lørdag den 4 februar løb Danmarks indsamlingen af staben som den gør hvert år. I år foregår indsamlingen under et nyt tema. I år var temaet verdensmål nummer 2, som er at stoppe sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring samt fremme bæredygtigt landbrug. Der har været ført en kampagne som brugte titlen ”Intet barn må sulte”. Med formål at samle penge ind til børn i med dårlige forudsætninger for ordentlig ernæring i nogle af verdens fattigste lande.

Som en del af Aarhus Gymnasiums globale elevgruppe interesserer Danmarks Indsamlingen mig i høj grad. Hele indsamlingen er et meget veludviklet koncept, men hvordan går man fra det veludviklede koncept til at engagere en flok gymnasieelever?

Danmarks Indsamlingen har fundet på det fantastiske koncept at opfordre gymnasier til at lave en fredagscafé, hvor alt overskuddet går til indsamlingen. Vores globale elevgruppe har siden sommerferien ikke stået så stærk, som den gjorde i det foregående år. Derfor valgte festudvalget på Aarhus Gymnasium at gå ind at tage over. Festudvalget stod for denne fredagscafé som fandt sted den 3 februar. Så sådan får man gymnasieelever til at engagere sig, med øl. Flere elever kom under caféen rendende op i baren og udtalte: ”Jeg skal lige have 2 øl mere, det går jo til et godt formål”. Derudover var der også arrangeret beerpong turnering, med en lille egenbetaling, som gik ubeskåret til indsamlingen. Andre aktiviteter så som en kahootquiz og just dance fandt også sted, for at lokke elever til. Alt i alt oplevede jeg, at eleverne på mit gymnasium gerne ville være med til at støtte et godt formål, det kan bare være svært selv at opsøge det.

Når man som gymnasie lavede en donation, deltog man automatisk i en konkurrence om et standup-show med en ukendt kunstner. Det er så det gymnasie der donere mest, som vinder. I år blev resultatet regnet ud via et gennemsnit pr elev. Aarhus gymnasium endte med at donere 21.26,- pr elev. Hvilket, hvis jeg selv skal sige det, er ganske imponerende, fordi vi manglede hele vores tredje årgang til caféen, da de var på tur til København. Det beløb bragte os på en 8. plads ud af de 33 gymnasier som havde tilmeldt sig.

Statistik Danmarksindsamlingen

Tjek mere om konceptet:

– Emilie Weiss, Elevgruppen Globalisterne, Aarhus Gymnasium

1 kommentar

En tanke om “600 engagerede elever – Aarhus Gymnasium”

1. Hej Emilie,

Mega fedt initiativ! Specielt nu hvor I formåede at få så mange elever engagerede. Det lyder som en rigtig god idé at indrage indsamlingen ved hjælp af en café, men også ved at tage andre midler i brug, som just dance og Kahoot! På Københavns Åbne Gymnasium faldt indsamlingen desværre i en meget travl periode, da skolens musical også lå der. Derfor fik vores GG-gruppe kun stablet et kage-salg på benene. Dog kunne det også mærkes her at eleverne var engageret, da folk også ønskede at donere penge, selv da alt kagen var udsolgt.

Det kunne dog være fedt, hvis vores gymnasium kunne gøre lige så meget ud af det, som Aarhus gymnasium gjorde til Danmarksindsamlingen i år. Jeres event kan helt klart bruges som inspiration!

KH

Clara Skovgaard fra Globale Gymnasier på Københavns Åbne Gymnasium