Der er en bølge der har ramt Rosborg, en bølge bestående af verdensmål og opmærksomhed på omverdenen.
En ting er, at det globale er at finde i den globale elevgruppe, men det findes ogsĂĄ mere og mere i undervisningen. Det ses gennem hele dage som er dedikerede til det globale perspektiv, foredrag om diverse kulturelle forskelle samt at undervisningen i fx naturgeografi er projektorienteret om at skulle udbrede viden om verdensmĂĄlene til hele skolen.
I slut februar blev der afholdt global-dag for alle 1.g´ere og 1.HF´ere. For en klasse bød det på et diplomatisk rollespil, hvor klassen blev delt op i lande og skulle agere FN under et generalmøde om flygtningesituationen. En anden klasse havde specielt fokus på bæredygtighed og var i den sammenhæng et smut på den lokale genbrugsplads.
I den daglige undervisning har verdensmålene også fået noget at sige, grundet en række dedikerede lærere har undervisningen i specielt naturgeografi, omhandlet verdensmålene. Opgaven har været at man som mindre gruppe har skulle vælge et mål og så formidle det ud på skolen, naturligvis med en naturgeografisk vinkel.
Fra elevgruppens side er der blevet igangsat en global fotokonkurrence for alle klasserne der har været på studietur i den forgangne uge, hvor den klasse der tog det mest globale billede kunne vinde en international frokost i kantinen. Det er selvfølgelig ikke elevgruppen der vælger det bedste billede, men et dommerpanel bestående af rektor og andre prominente skikkelser.
Derudover er Vejle som den eneste by i Nordeuropa blevet en af foregangsbyerne for mål 11, bæredygtige byer. Vi i elevgruppen er pt i tænkeboks for at finde på den bedste måde at vælte Rosborg med dette.
Sidst men ikke mindst var femhundrede af Rosborgs femtenhundrede elever for nyligt til foredrag om de kulturelle forskelle mellem Danmark og Storbritannien.
SĂĄ det globale vinder frem her pĂĄ Rosborg og interessen bliver mere og mere tydelig.
SĂĄ god vind til GG fra Borgen