Euroweek 2015

Hej! Jeg hedder Alice, og jeg er elev på Kalundborg Gymnasium og medlem af GG. Jeg missede elevcampen på Sct. Knuds, fordi jeg var til Euroweek, og jeg vil gerne fortælle jer om det!

Kalundborg Gym har et særligt samarbejde med andre skoler i EU, og vi er skolen, der repræsenterer Danmark til dĂ©t globale møde mellem studerende i alle EU’s lande hvert ĂĄr, som hedder Euroweek.

Euroweek er et arrangement mellem de europæiske lande, hvor 8 elever fra hvert land mødes på en af skolerne, lærer hinanden at kende, landets historie og kulturen.

I år blev Euroweek afholdt i Letland. Det skifter fra år til år. Vi var 8 piger, som skulle være repræsentanter for Danmark.

Da vi ankom til Gulbene, som er den by, hvori skolen, som deltager i Euroweek, ligger, stod vores værtsfamilier og ventede. Vi vidste intet om, hvem vi skulle bo hos i en hel uge udover få e-mails udvekslinger.  Jeg skulle bo hos et forældrepar med børn, som var flyttet hjemmefra. De var utroligt søde, dog var det kun kvinden, der kunne tale engelsk, men det fungerede. Det var en speciel oplevelse at bo hos mennesker, som du overhovedet ikke kender eller kan kommunikere optimalt med.

Dagene gik med åbningsceremoni, museumsbesøg, optrædener fra hvert land, orienteringsløb, sportsdag, koncert, fest og en masse andre spændende ting!

Sidste dag tog vi til Riga, som er hovedstaden i Letland. Der tog vi på sightseeing og overnattede på et lækkert hotel, inden vi næste dag skulle flyve hjem til DK igen. Riga er en lækker by, der sker hele tiden noget og folk er simpelthen så venlige!

Jeg ville ikke bytte min oplevelse til Euroweek med nogen anden rejse. Det var utrolig lærerigt, alternativt og et brag af en oplevelse!

I kan læse mere om Euroweek her.

– Alice Haulund, 2.p

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Andre indlæg i kategorien: Kalundborg

Andre indlæg i kategorien: Uncategorized