Sct. Knuds Gymnasium – The verden is a fest

Hej Derude!

Så blev det vores tur til at komme med inspiration og gode nyheder. Sct. Knuds elevgruppe har nemlig kun gode nyheder, da det eneste der skulle være at kritisere, er at vi næsten ikke når alle de gode idéer vi har, selvom at vores realiserings-score på projekterne ligger rimeligt højt.

Siden en død lækker elevcamp for ikke så forfærdeligt længe siden, hvilede vi lige på laurbærrene i et par uger og gik derefter stærkt i gang med næste projekt. Første projekt var at få inkluderet nogle flere 1.G´ere, da gruppen efter årets start ikke havde fået de store tilmeldinger efter et ellers rigtigt engageret og sjovt oplæg på vores morgensamling. For at undgå at gruppen udviklede sig til en aristokratisk magtinstans i lighed med Nordkorea eller Sovjetunionen, gik vi ud i hver af 1.G klasserne og brugte 5 minutter af et modul på at informere om gruppen. Vi havde både gamle og nye medlemmer ude og fortælle hvad de helt personligt syntes var godt ved at være med, og samtidig informerede om hvad gruppen generelt foretager sig.

Det havde en effekt helt ud over alle forventninger. På 2 uger fik vi jævn malstrøm af tilmeldinger som ville få Niagra falls til at blegne i sammenligning. På få uger fik vi mere end fordoblet vores medlemmer af friske hjerne, og de kommer hverken de gamle eller nye i gruppen til at fortryde! Det er i hvert fald en super stemning til møderne. På den konto har vi også gjort lidt for at få stemningen løsnet endnu mere op – desto sjovere og hyggeligere gruppen er – desto mere aktive og engagerede medlemmer. Derfor har vi fået lavet en kageliste, og der er i gruppen startet en lille trend med at der er en der køber en kande kaffe med til møderne. Det har i hvert fald aldrig været hyggeligere til GG-møderne på Sct. Knuds.

Ud over disse lidt interne accomplishments (lidt internationalt touch skal der jo være), har vi også et par nye projekter i gang der involvere skolens elever generelt. Efter campen var gruppen super klar på at de 17 SDGs skulle ud til skolens elever! Kæft hvor skulle folk bare informeres i både for- og bagenden! Så vi tænkte at det bedste sted at få budskabet ud var et af de eneste steder på skolen, hvor både folks for- og bagende er blottet: Hvem elsker ikke noget spændende stof at læse på toilettet? Idéen var en plakat uden på hver toiletbås der angav et mål, og så en uddybning af samme mål på indersiden af båsen. På den måde kunne man næsten ikke undgå at læse om målene, når man nu alligevel sad der. Det der egentligt bare mangler er et lidt længere møde inden for de næste par uger, da vi har haft svært ved at få os organiseret ordentligt i en frokostpause og printet de fornødne plakater ud.

Vi har ved siden af denne informative kampagne også gang i en lidt ældre idé fra sidste år som vi ikke nåede at få gennemført før mange af vores internationale gæster tog hjem. De gæster vi tænker på er selvfølgelig vores søde udvekslingsstudenter på skolen. Vi er i fuld gang med at få strikket en video sammen, sprængfyldt med mindblowing kulturforskelle, og personlige facts om de søde og sprogforvirrede udlændinge. Vores håb er at en sådan video vil hjælpe udvekslingsstudenterne mere ind i skolens hverdagsliv og provokere at Jens fra 2.I der ellers ikke plejer at være interesseret i andre end hans mor og fysiklærer, f.eks. vil opsøge dem for at høre om det virkeligt kan være rigtigt at de ikke spiser rødkål når de holder jul i New Zealand.

Sct. Knuds rules on! Snart også i samarbejde med internationale studerende på Syddansk Universitet i byen som vi tidligere har lavet en event med, og som nu har spurgt om vi vil være med til en idrætsdags-lignede event ude ved dem. Gruppens medlemmer har således også brugt det meste af deres fritid på at træne æggeløb og andre ironman-lignede idrætsformer.

Håber nogen kunne bruge nogle af alle disse guldkorn! Peace out globale typer, vi ses til næste elevcamp!  #GG4life

3 tanker om “Sct. Knuds Gymnasium – The verden is a fest”

1. Okay, ej hvor lyder det lækkert!
    Vi er kæmpe fans af jeres rekrutteringsprogram, og endnu vildere med strømmen af nye globale elever.
    Ideen med SDG´erne på toiletterne er så god, at man skulle tro en jyde havde kommet på det.
    Men alt i alt lyder det som om der er en god opbygning igang, indenfor GG gruppen, på Sct. Knuds
    Kæmpe vinger bagud og skud ud til GG

Ses Knuds

2. Hej Sct. Knuds! Godt gået, at I har fået så mange nye medlemmer! Det lyder som om, at det fungerer rigtig godt at gå ud til de enkelte klasser. Det er måske mere personligt end en morgensamling?
    Det lyder også rigtig godt med plakaterne om FN’s nye verdensmål. Måske kan det være en idé at dele plakaterne med de andre globale grupper, når I har lavet dem? Så kan de selv printe dem og hænge dem op på deres skoler. På den måde kan jeres kampagne måske nå ud til 9 skoler! Hvad tænker I om den idé?

Vi glæder os til at høre mere om jeres besøg på Syddansk Universitet! / Lise